9 padomi kā kļūt laimīgiem

  • 37
  • 0
  • 0
Autors: Satiecmani.lv

Mūsu prāts un prāts ir tas, kas mūs padara par personību. Mūsu trūkums, pašvērtējums, sociālais stāvoklis un viss, kas mūs ieskauj, ir tieši atkarīgs no mūsu domāšanas. Bet mūsu domas tieši ietekmē daudzi faktori: vecāki, tuvinieki, mācībspēki, televīzija un prese... katru dienu mēs kaut ko pieņemam par patiesību, bet kaut ko noraidām un uzskatām par kaitīgu. No visas šīs daudzveidīgās ideju plūsmas mēs veidojam sienas, izveidojam noteikumus. Mēs apspiežam sevi sistēmas standartu un uzspiesto veidņu ietvaros un paši neievērojam, kā izvirzām negatīvās enerģijas plūsmu un bloķējam pozitīvās enerģijas plūsmu, sagraujot savu laimi.

Lūk, daži ieteikumi, lai jūsu dzīve kļūtu laimīgāka:


Smaidiet
Bēdāties un aizvainot – nav problēmu risinājums, gluži otrādi – atņem jums spēku un enerģiju, kas nepieciešama problēmas risināšanai. Visļaunākais ir piedzerties no bēdām, lai nedomātu par grūtībām. Kā rezultāts: no rīta sāp galva, nepatīkama smarža no mutes, bet problēma nav atrisināta.

Pasmaidiet par katru problēmu vai grūtu uzdevumu, lai cik muļķīgi tas neizskatītos. Lai arī sākumā tas būs grūti, bet ar laiku jūs pamanīsiet, ka šāda pozitīvā pieeja kļūs aizvien dabiskāka, bet lieliskas idejas uzdevumu risināšanai nonāks pie jums ātrāk un vienkāršāk. Arī atbalsts no apkārtējās pasaules ātrāk sasniegs pozitīvu cilvēku nekā drūmu, aizvainotu vai ļaunu.

Atbrīvojieties no sliktajām domām
Jo vairāk negatīvu domu, jo vairāk negatīvas enerģijas ap mums. Negatīva doma ir enerģijas impulss, kas 2 reizes stiprāks par pozitīvu.

Tāpēc ir jāiemācās pamanīt katru negatīvo domu un uzreiz to apturēt. Pārveidot savu ierasto domāšanu ir diezgan grūti. Bet drīz jūs pamanīsiet, ka pelēcība un tumsa pakāpeniski pamet jūsu galvu, bet tā vietā jūs piepildīs harmonija un laime.

Sakārtojiet savu veselību
Slimam cilvēkam nekas nav interesanti, viņš neko nevēlas. Pat ja nekas nesāp, slimniekam ir maz enerģijas.

Veselība ir ilgtspējīgas laimes pamats. Veselīgs cilvēks daudz vieglāk risina problēmas, viņa prāts ir brīvāks un caurspīdīgāks. Veselīgs cilvēks ir enerģisks, viņš brīvi un efektīvi iemieso savus lēmumus dzīvē. Veselīgs cilvēks dzīvo ar prieku. Esiet veselīgi!

Nebaidieties no kļūdām
Mēs visi esam cilvēki, mēs visi kļūdāmies, un, ja jūs teiksiet, ka tas nav par jums, jums neviens neticēs. Izdarītās kļūdas var nožēlot, skumt, apsūdzēt sevi un citus, aizdzenot sevi vēl dziļākā problēmu bedrē. Un var attiekties pret tām kā mācīšanās procesu. Uztveriet kļūdas kā mācību, lai jūs iemācītos kontrolēt sevi un procesus, kas notiek ap jums. Tad pēc katras kļūdas jūs iemācīsities kaut ko jaunu, kļūsiet stiprāks, gudrāks un veiksmīgāks. Un tad arī laimīgāks.

Atpūtieties aktīvi
Visu naudu nevar nopelnīt, tāpēc noteikti vajag atpūsties, vēlams ar fiziskām aktivitātēm. Ne vienatnē sēžot uz dīvāna ar pulti, bet gan tuvo draugu kompānijā. Nodarbojieties ar sportu, brauciet ar velosipēdu, ceļojiet.

Pievērsiet uzmanību savam hobijam
Dažreiz mēs aizmirstam par to, ko mēs mīlam visvairāk. Nepievēršot uzmanību savai iemīļotākajai nodarbībai, mēs ieslidinām sevi rutīnā vēl stiprāk, dzīve kļūst garlaicīga un neinteresanta.

Neskatieties pulkstenī, kad esat aizņemti ar savu hobiju. Baudiet to, kas sagādā prieku. Tieši nodarboties ar kaut ko patīkamu nāk visģeniālākās domas citās jomās.

Esiet radoši
Nesakiet: “Es nevaru, man nav talanta.” Arī visiem populārākajiem māksliniekiem bija šādas šaubas, bet viņi vienkārši ticēja, ka viņiem izdosies. Izmēģiniet dzeju, zīmēšanu, iemācieties spēlēt mūzikas instrumentu. Kurš zina, varbūt jūs ar laiku kļūsiet par izcilu dzejnieku, mākslinieku, mūziķi. Un, pat ja nekļūsiet, jūs iegūsiet lielu prieku un atklāsiet sevī radošo sākumu.

Dariet labu apkārtējiem, dalieties ar cilvēkiem priekā
Jo vairāk pozitīvu  emociju no jums saņems citi cilvēki, jo stiprāks būs viņu atbalsts. Nav tik svarīgi, kā tas izpaužas, vai tas būtu skūpsts mīļotajam cilvēkam no rīta vai palīdzība bezpajumtniekam, uzdāvināta puķe no dobes vai dārga kaklarota. Svarīgi ir dalīties ar citiem cilvēkiem un vēlme sniegt viņiem prieku un laimi. Ja dāvināsit ar tīru sirdi, tad tas atgriezīsies pie jums.

Sapņojiet!
Daudzi cilvēki baidās sapņot. Kāpēc kaut ko gribēt, kaut ko izdomāt, ja tik un tā viss ir slikti. Ja nesanāks, tad jutīsies vēl sliktāk...

Bet, nesapņojot par savu nākotni, mēs nespējam iedomāties, kā to vēlamies redzēt, un tāpēc mēs nevaram izveidot vēlamo …

Sapņojiet! Iztēlojieties savu laimīgo nākotni. Pieskarieties šim iedomu priekam, piepildiet sevi  ar iespējamo laimi. Veiciet jebkādas pozitīvas izmaiņas jūsu dzīvē.

Lieli sasniegumi sākas ar nelielu sapni. Atbrīvojiet savu fantāziju no bailēm, iemācieties redzēt skaisto un interesanto sīkumos. Kad jūs pēdējo reizi skatījāties uz mākoņiem un domājāt, ka tie ir līdzīgi? Starp citu, to var darīt tūlīt.
 
Populārākie autori
Sīkdatnes! Jā, Satiecmani.lv arī izmanto sīkdatnes. Šis ir obligāts paziņojums, tāpēc piedod, aizmirsti un aizver vai arī dodies uz sava pārlūka iestatījumiem, lai pārvaldītu šo procesu. Sīkdatnes neietver nekādu tev svarīgu informāciju, bet tās nepieciešamas, lai tu varētu šo un citas lapas lietot. Aizvērt Uzzināt vairāk