Nepieciešams
- 500 g mazo kartupelīšu
- 20 paipalu olas
- 2 lieli gurķi
- 1 liela buntīte diļļu
- 1 liela buntīte loku
- 150 g majonēzes
- 150 g skābā krējuma
- 2 ēd. k. sinepju
- 2 ēd. k. mārrutku
- Sāls, pipari
Pagatavošana (60 minūtes)
- Novāri kartupeļus sālsūdenī. Tikmēr sakapā gurķus, dilles un lokus.
- Novāri paipalu oliņas, ieliec aukstā ūdenī uz 10 minūtēm. Nolobi tās. 15 oliņas sagriez četrās daiviņās, 5 pārgriez uz pusēm. Kartupeļus nokās. Kad tie drusku atdzisuši, nomizo un sagriez mazos gabaliņos.
- Liec lielā bļodā, rūpīgi iemaisi dilles un lokus (mazliet pietaupot dekorēšanai), gurķus, majonēzi, krējumu, sinepes un mārrutkus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Ļoti uzmanīgi iemaisi paipalu olu ceturtdaļas.
- Pārliec servējamā traukā un dekorē ar paipalu olu pusītēm, dillēm un lociņiem.